Värnamo Nyheter

Annons

Jonathan är årets Pälle Näver-stipendiat

Jonathan är årets Pälle Näver-stipendiat

Årets Pälle Näver-stipendiat Jonathan Granefelt uppmärksammas för sina "högklassiga tonsättningar av Pälle Näver". Stipendiaten själv tycker att det är en stor ära att få bekräftelse på att hans arbete med Pälle Nävers dikter är uppskattat.

Hej!

Artikeln är en del av vårt premiuminnehåll, vill du fortsätta läsa klicka nedan.

Annons

Apladalen spelplats för deckarmysterium

Värnamo är först ut i en ny satsning på interaktiv ungdomsdeckare. I Apladalen kan man nu ge sig ut på vild jakt efter fiktiva skurkar.

Här lyfter planet med brandmännen

Vid lunchtid på söndagen flög brandmän från Jönköpings län till skogsbränderna i norr. Brandmännen flögs från Jönköping Airport i ett Herculesplan som Försvarsmakten satte in.

Flera lokala framgångar i världens största tävling

O-ringen pågår just nu i Örnsköldsvik. Det är den största orienteringstävlingen i världen och redan första dagen har några lokala löpare utmärkt sig.

Reste tillbaka efter 46 år: "Kändes väldigt overkligt"

För första gången sedan hon adopterades bort för 46 år sedan återvände Monica Hellström till Sydkorea. Det blev en resa som väckte många tankar och känslor.

Konstnärspar tog över smedjan – gör skulpturer till sjukhus i Stockholm

Hans skulpturer håller i evigheter. Hennes blir trasor efter en månad. Möt konstnärsparet som fått liv i den gamla smedjan i Långö.

Brandrisken stoppar rallytävling

Mästarmötet, en tävling där de bästa förarna från Sydsvenska Rallycupen är med, skulle körts i helgen som kommer. Nu får SMK-förarna dock sikta in sig på ett annat datum då torkan sätter stopp för tävlingarna.

Butikerna som delar ut frukt och grönt till djurägare

Den intensiva torkan gör det svårt för djuren när betet tryter. I Värnamo delar därför nu flera matvarubutiker ut överbliven fukt och grönt till djurägarna. Detta har blivit en succé.

Så bakar du bästa ostkakan – Gull-Britt håller kurs

– Numera finns alla varianter av ostkaka, med lakrits, bär och vanilj. Jag tycker den är bäst naturell.
Gull-Britt Andersson vet hur småländsk ostkaka ska smaka och lär gärna ut hur den lagas.
Artikel 2 av 9
Apladalen spelplats för deckarmysterium
Tillbaka till startsidan