Ungdoms-SM i friidrott har under helgen pågått i Stockholm och från tidningens område fanns det tre representanter på plats. Bäst gick det för Johanna Emanuelsson från Villstads GIF som tog hem ett guld i diskus i klassen F15.

– Det var väldigt kul. Det var ju första guldet för mig så det var en ny känsla för mig. Tävlingen var helt annorlunda jämfört med vad jag var van vid tidigare så det var kul att kunna vinna, säger hon efter segern.

Inför tävlingen hade hon inget mål vad gäller specifik placering. Målet var istället att slå sitt personliga rekord- Det lyckades hon inte med men hon var nöjd ändå.

– Jag hoppades på att jag skulle slå personligt rekord och sen se hur långt det skulle räcka. Tyvärr lyckades jag inte slå mitt personliga rekord för då hade jag behövt någon meter till men det räckte ju till guld ändå. Så det var lite överraskande men kul så klart.

Förutom Johannas guld blev hon också åtta i släggfinalen. Dessutom blev hennes klubbkamrat Felicia Åberg tia i längdhopp i klassen F15. Även Wärnamo SK var representerade på USM. Hugo Schoug var med i P16 längdhopp där han slutade 22:a i kvalet och missade finalen. Han var dessutom med i P16 höjdhopp där han slutade femma, nio centimeter från ett brons.