Den var en kvinna som passerade företaget vid klockan 02.15 som larmade räddningstjänsten. Hon kom körandes med bil och såg då uppemot fem meter höga lågor som slog upp i en byggnad vid Byggnads AB Skoga.

Räddningsstyrkor från Gislaved, Värnamo, Reftele och Gnosjö skickades ut för att bekämpa branden som hade ett intensivt förlopp.

— Det var ett enormt svart rökmoln som nog i hela Anderstorp, säger Torbjörn Eliasson, räddningsledare för räddningstjänsten i Gislaved.

Det var huvudsakligen överblivet byggmaterial som fattade eld. Det rörde sig också om fordon och oljetankar som brann för fullt.

— Det var en yta på ungefär tio gånger 30 meter som brann. Vi lyckades att begränsa branden till den ytan, själva området är uppemot 20 gånger så stort. Men vi kunde alltså stoppa det i tid, säger Torbjörn Eliasson.

En byggnad brann ner till grunden. Ingen människa ska ha skadats i branden. Räddningstjänsten hade branden helt under kontroll vid 06.30-tiden på söndagen. Då lämnade platsen till ett bevakningsbolag för eftervakning.

Orsaken till branden var på söndagsmorgonen oklar.

— Vi vet inte vad det är som har hänt. Det kommer nu att göras en teknisk undersökning, säger Torbjörn Eliasson.