Hans Nilsson har jobbat som journalist sedan 1994 och inom Hallpressen i nio år. Under den tiden har han arbetat bland annat som lokalredaktör, polisreporter och redaktionschef.

Så når du vår agendareporter

Hans Nilsson

hans.nilsson@varnamonyheter.se

Så når du vår agendareporter

Hans Nilsson

hans.nilsson@varnamonyheter.se

Den nya rollen innebär att han ska jobba med fördjupande journalistik, sätta saker i ett sammanhang och även göra större, traditionella, granskningar.

Annons

— Jag har gjort granskande jobb förut också, men nu när jag kan ägna det mesta av min tid till det så har jag möjlighet att göra större och mer krävande jobb, säger han.


Hans Nilsson berättar att han strävar efter att söka vidare, hitta fler källor för att bena ut och få en bättre bild kring vad det faktiskt handlar om.

— Granskande och fördjupande journalistik är alltid viktigt, men extra mycket i de tider vi lever i idag. Sverige är polariserat i tunga och laddade frågor och då behövs det för att ge en nyanserad bild av verkligheten, säger han.



Han menar också att journalistik har en viktig folkbildande funktion, att skapa möjlighet för läsarna att förstå mer. Därför vill han ha så mycket spridning som möjligt. Och så vill han gärna att man som läsare hör av sig om det är något som han borde ta upp.



— Upptäcker man ett missförhållande i kommunen, regionen eller samhället så får man jättegärna höra av sig och berätta om det. Det har man rätt till, säger han.