Värnamo Nyheter

Annons

"Jag hade svårt att förlika mig med de nya intrycken"

"Jag hade svårt att förlika mig med de nya intrycken"

Som tonåring arbetade han som volontär på en israelisk kibbutz, men när Matts Mattsson från Anderstorp återvände 50 år senare var situationen helt förändrad.

Hej!

Artikeln är en del av vårt premiuminnehåll, vill du fortsätta läsa klicka nedan.

Annons

Reste tillbaka efter 46 år: "Kändes väldigt overkligt"

För första gången sedan hon adopterades bort för 46 år sedan återvände Monica Hellström till Sydkorea. Det blev en resa som väckte många tankar och känslor.

Butikerna som delar ut frukt och grönt till djurägare

Den intensiva torkan gör det svårt för djuren när betet tryter. I Värnamo delar därför nu flera matvarubutiker ut överbliven fukt och grönt till djurägarna. Detta har blivit en succé.

"Förvånande att vi inte har bevattningsförbud"

Gislavedsborna kan räkna med att det åter blir bevattningsförbud i hela kommunen.
– Jag ska lyfta frågan direkt på måndag, säger kommunrådet Marie Johansson (S) efter fredagens krismöte med Länsstyrelsen.

Folkfest när raggarbilarna mullrar genom stan

Karavanen av mullrande amerikanska åk rullar sakta genom stan. Det är cruising med många hundra bilar som drar den klassiska raggarrundan upp till Folkets Park.

70-tal polska brandmän tog rast i Värnamo

En märklig syn mötte dem som besökte Bredasten utanför Värnamo under lördagskvällen. Inte mindre än 22 brandfordon stannade för att fylla på sina tankar och över 70 brandmän tog sig en kopp kaffe.

IFK inte nöjda trots sex nya spelare – fler är på ingång

IFK Värnamo har shoppat loss under sommaren. Sex nya spelare är klara för klubben inför omstarten. Klubben är dock inte nöjd där – nästa vecka presenteras fler spelare.

Försvaret flyger brandmän från Jönköping till skogsbränderna i Herculesplan

Försvaret kommer att flyga 65 brandmän från Jönköping till de stora skogsbrandsområdena. Brandmännen flygs med Herculesplan från Jönköping Airport på söndagen.

Sandquist: ”Jag ser ljuset i tunneln för IFK – de kan göra det omöjliga”

Läget för IFK Värnamo i Superettan är becksvart. En vinst på 15 omgångar och ohjälpligt sist i serien. Men är det så kört som det kan verka? Jag tror inte det, jag tror att IFK kan göra det omöjliga.
Artikel 2 av 9
Reste tillbaka efter 46 år: "Kändes väldigt overkligt"
Tillbaka till startsidan