I oktober och december kommer Jonas Reinholdsson till Värnamo för att föreläsa om social dokumentation för biståndshandläggare på kommunen.

Ann Lindqvist, som är biträdande omsorgschef, direktupphandlade hans tjänster för totalt 25 000 kronor.

Hon hade inte en tanke på att Jonas Reinholdsson är ett omstritt namn i handikapprörelsen när hon anlitade honom.

Annons

– Nej, jag hade glömt det, jag vägde inte in det alls när jag upphandlade. Jag beklagar att de är upprörda över det här. Men man kan ju förändras som person och han har nog tagit till sig av kritiken, tror Ann Lindqvist.

– Jag vill göra rätt så mycket som det är möjligt, och jag hade bara goda avsikter för våra brukare när jag gjorde upphandlingen. Den här utbildningen ska göra att våra handläggare blir bättre och det här handlar ju dessutom inte om LSS.

När Mikael Andersson från Vimpa undrade om han fick vara med på Jonas Reinholdssons föreläsningar satte du stopp för det. Varför?

– Det här är ju en utbildningsinsats för våra biståndshandläggare och han omfattas inte av den. Om han skulle vara med där så tror jag att handläggarna inte skulle känna att de får det utrymme de behöver, säger Ann Lindqvist.

Hon påpekar att det krävs utbildning i social dokumentation i Värnamo kommun och att Jonas Reinholdsson har ett gott renommé som utbildare.

– Regionförbundet anlitar honom och de har varit nöjda. Vi har fått kritik för att vi inte har gjort utbildningen på rätt sätt. Den kompetens våra handläggare behöver för att gå vidare svarar han upp på ett bra sätt, anser Ann Lindqvist.