IDATA var först på plats av kontors-och industriföretagen på Bredasten och har expanderat mycket sedan 2010. Innan dess var företaget baserat i Smålandsstenar.

Nu säljer ägarna Peter Sjöberg och Martin Genhede till investerargruppen Storskogen:

– Det känns spännande med ny ägare i ryggen. Tillsammans med Storskogen har vi möjlighet att fortsätta driva och utveckla bolaget enligt vår vision.

IDATAs nisch är informationslogistik. I klartext distribution av bland annat fakturor från företag och myndigheter. Företaget omsätter 140 miljoner kronor och har i dag 36 medarbetare. Vad händer nu?

– Egentligen ingenting alls. Storskogen ska driva företaget vidare i nuvarande form. Vi tänker fortsätta att expandera, framför allt på digital distribution, säger Martin Genhede, som fortsätter som vd.

Storskogen är en privatägd företagsgrupp som fokuserat på industri- och logistikföretag, men nu breddat sig till fler branscher. Koncernen startades 2012 och har idag en samlad omsättning på cirka 4 miljarder kronor och cirka 1 000 anställda.

– Vi är mycket glada över att ha förvärvat IDATA, ytterligare ett välskött och lönsamt bolag i en spännande bransch där den digitala utvecklingen är tydlig, säger Peter Ahlgren på Storskogen.