Nu har de nominerade till Stora Turismpriset offentliggjorts och i listan, som bland annat innehåller Gekås och Ishotellet i Jukkasjärvi, återfinns också Isaberg Mountain Resort, som blev en av kandidaterna tack vare att man fick årets turistpris i Jönköpings län i våras.

De nominerade är...

Svenska kulturpärlor

ICEHOTEL 365

Snötåget/Inlandsbanan

Isaberg Mountain Resort, Hestra (Gislaveds..

De nominerade är...

Svenska kulturpärlor

ICEHOTEL 365

Snötåget/Inlandsbanan

Isaberg Mountain Resort, Hestra (Gislaveds kommun)

Musselbaren (Klocktornet Lyckorna AB)

Artipelag

Sågarbo Herrgård Stuguthyrning

Hotell Hulingen AB

Gekås AB

Sjöstugans Camping i Älmhult AB

de Wilde Outdoor

Dragsö Bad & Camping AB

Skåneleden/Region Skåne

Gotland Sports Academy AB

Sun Dance Ranch

Hotell Lappland

Höga Kusten Destinationsutveckling & Höga Kusten Turism AB i samverkan

Annons

– Årets nominerade till Stora Turismpriset 2017 har ett tydligt fokus på innovation, samverkan och kunskapsspridning som är viktiga kriterier för besöksnäringens utveckling i Sverige. Representationen är god och varierad med spännande aktiviteter och upplevelser både i stad och på landsbygd, skriver Cecilia Schelin Seidegård, ordförande för Stiftelsen för kunskapsfrämjande inom turism och landshövding i Gotlands län, i ett pressmeddelande.

Får 10 000 kronor som länskandidat

I år delas priset ut för 24:e året i rad, med Stiftelsen för kunskapsfrämjande inom turism som huvudman. Stora Turismpriset är på 100 000 kronor och ges till "föredömliga insatser i nytänkande, internationalisering, kvalitet eller hållbarhet, som har bidragit till att utveckla turismen i Sverige". Dessutom får respektive läns kandidat 10 000 kronor som ska användas till en kunskapsfrämjande insats.

Avslöjas i december

Vinnaren utses den 7 december, då priset också delas ut av närings- och innovationsminister Mikael Damberg i anslutning till Sveriges Kommuners och landstings, SKL:s, besöksnäringskonferens.

SKL