Det var mannens arbetsgivare som anmälde mannen som försvunnen under onsdagen, då han inte kom till arbetsplatsen. Mannen jobbar i Ljungby.

Polisen åkte då till mannens bostad och pratade med grannar. I lägenheten återfanns den försvunnens mobiltelefon. Dessutom återfanns flera katter som hade gott om mat och vatten.

Förutom med grannar har polisen även pratat med mannens föräldrar och försökt ta reda på vart han kan ha tagit vägen. Även tänkbara vägsträckor mellan bostaden och arbetsplatsen har genomsökts.

Kör en svart Volvo

Efter tre dygn är mannen fortfarande spårlöst försvunnen.

Annons

— Han sågs senast i tisdags eftermiddag. Mycket mer än så vet vi tyvärr inte. Det vi gör nu är att ännu mer pejla av hans bekantskapskrets, säger Pia Paldanius.

Polisen vädjar till allmänheten om eventuella tips och iakttagelser. Hittills har inget som drivit förundersökningen vidare kommit in. Det polisen har att gå på är mannens försvunna bil: en svart Volvo XC70 av nyare årsmodell.

Klädseln okänd

Kommer ni att utöka sökningen på något vis, exempelvis med helikopter?

— Nej. Problemet är att vi inte vet vilka mer områden vi ska söka på. Vi har redan sökt igenom hela vägen till och från arbetsplatsen, både nya och gamla E4, säger Pia Paldanius.

Varför går ni inte ut med signalement?

— Vi vet inte riktigt hur han var klädd. Och att bara gå ut med utseende blir för alldagligt. Då finns bara bilen kvar, säger Pia Paldanius.

Polisens tipstelefonsnummer lyder 114 14 om du vet mer om den försvunne mannen.