IFK Värnamo fick tuffast möjliga motstånd när Svenska cupen lottades. De allsvenska serieledarna Malmö FF blev laget som kommer att besöka Finnvedsvallen i en het cupmatch den 22 augusti.

Relaterat: IFK Värnamo får Malmö FF i Svenska cupen – Winsth: "MFF? Det känns ju hoppfullt..."

När beskedet kom så berättade IFK-backen Freddy Winsth för VN om sina tankar kring att ställas MFF.

– Det är blandade känslor eftersom man vill ta sig vidare i cupen. Det här är det absolut svåraste motståndet som vi kunde få. Men som en vis man sa: "Ska man vinna cupen så måste man slå ut alla lag". Och lite så är det väl, sade Winsth då.

EL-kval prioriteras

Malmö FF har dock ett väldigt hektiskt schema under sensommaren och cupmatchen mot IFK Värnamo kan tvingas flytta till ett annat datum.

De allsvenska serieledarna spelar nämligen kval till Europa League under veckodagarna. Kvalet inleddes i torsdags och MFF vann med 7-0 mot det nordirländska laget Ballymena och ser därför ut att gå vidare till nästa kvalomgång.

Där väntar antingen Balzan FC från Malta eller NK Domžale från Slovenien. Vid seger där så väntar en ny kvalomgång och därefter spelas ett playoff.

Om Malmö FF skulle ta sig hela vägen till playoff så kommer matchen mot IFK Värnamo att tvingas flytta. Playoff-matchen är nämligen lagd på just den 22 augusti och går inte att flytta.

Relaterat: Lundqvist lämnar IFK Värnamo – efter 41 år
Relaterat: IFK-laget vinner nästan jämt – ”Ingen bulle utan jäst”
Relaterat: Jonas Thern efter vårepilogen: "Vi har inte varit tillräckligt bra"