IFK Göteborg har lagt ett bud, Elfsborg likaså.

Och Malmö FF vill att IFK-spelaren ska vänta in deras erbjudande i veckan.

På IFK Värnamos senaste hemmamatch var Vito Stavljanin på plats.

Malmös scout är bara en av många klubbrepresentanter som sett Jebali spela i år.

— De flesta, om inte alla klubbar, i allsvenskan har sett honom i år, säger spelarens rådgivare Kian Karam.

Och det är sex klubbar som hört av sig till klubben.

— Alla klubbar utom AIK och Norrköping har varit i kontakt med min rådgivare. Det är en skön känsla, men det är ingen överraskning. Jag har vetat om hela tiden hur långt jag har kunnat gå. Mitt liv förändras inte för detta, säger Issam Jebali.

Inte mer än att han då har fått en del att fundera på och har rådgivare som ringer varje vecka.

— Men jag sover gott ändå, säger han och skrattar.

Vilken klubb det lutar åt vill han inte säga.

Annons

— Det viktiga är inte om Göteborg är en större klubb än Elfsborg eller Malmö. Jag ska hitta ett lag där jag känner att jag kan prestera bra. Om jag presterar bra i allsvenskan så kan Värnamo säga det till spelare de vill ha och det är bra för Värnamo. Det här är en bra möjlighet för både mig, min familj och för klubben.

Det låter som att Värnamofansen inte kan räkna med dig i höst?

— Det är inte upp till mig. Jag har kontrakt till december. Jag trivs bra här, vi spelar bra och vinner. Men om jag försvinner så tror jag på laget ändå. Det är inte bara jag i Värnamo. Vi har ett mycket bra lag och en klubb som gjort mycket för mig, säger Jebali.

Under den här säsongen har Jebali växt ut till lagets mest tongivande spelare i en mer offensiv roll.

— Hade Issam inte fått den skräddarsydda rollen han har idag av Jörgen och Kuno så hade han inte haft möjligheten att gå vidare. Vi är tacksamma för det och vi måste vara lyhörda med samarbetet med klubben och om vad som är bra för Värnamo, säger Karam.

Vad innebär det konkret?

— Jag menar inte bara ekonomiskt då. De kanske kan få några kronor mer av lag A medan lag B kan erbjuda mer i längden för klubben. Det finns olika möjliga lösningar. Vi är inte ute efter att söka det högsta budet utan det som är som är bra för Issam och klubben.

Förklara?

— Den tacksamhet som Issam har till klubben går inte att sätta ord på. Värnamo har sagt att de vill hitta ett lag som passar Issam bäst. Det är inte det normala. Det är att man säljer till högstbjudande. Värnamo vill det bästa för killen och det är imponerande. Och det vill vi lyssna på.