Skillingaryds marknadsdag har en lång tradition och förra året hölls det 175-årsjubileum. Arrangörerna valde då att utöka den till en heldag med uppträdanden på eftermiddagen, efter själva marknaden.

– Vi ville hitta på något nytt och utveckla dagen. Det blev kanon, långt över förväntan, där Skillingaryd levde upp för en dag, säger Jörgen Malmklint.

Han berättar att det förra året kom omkring 1500 besökare till uppträdandena på torget, där bland annat Bröderna Norberg uppträdde, en siffra han hoppas kommer att bli ännu högre i år. Det stora dragplåstret blir förra årets Idolvinnare Chris Kläfford.

– Det var jättemycket folk på torget förra året, men det får plats några till. Chris Kläfford är aktuell och jag tror att han kan locka, säger Jörgen Malmklint.

Vilka mer som kommer att uppträda på scenen är ännu inte klart, men Jörgen Malmklint berättar att det blir flera lokala artister som uppträder med musik och dans.

Det är Skillingaryds IS och Skillingaryds intresseförening som tillsammans arrangerar marknadsdagen. På förmiddagen kommer det som vanligt att vara marknad, med knallar, loppis och tygförsäljning på Slätten i Skillingaryd. Där finns också ett litet tivoli med karuseller för barn och yngre ungdomar. Vid 14-tiden börjar underhållningen på torget. Dagen avslutas sedan med mat och lotteridragning på kvällen.

Annons