Som ni kanske redan har sett kommer "Idol" till Jönköping och Spira 15 april. Men faktum är att de kommer hit ännu tidigare, redan den här veckan för att kolla runt efter talanger. 29 och 30 mars ska Elin Sabelström från programmet ha med sig en sångpedagog hit och åka runt i området.

Annons

— Man kan få tips och råd vad man kan göra bättre och om låtvalet är bra. Egentligen är syftet att hitta dolda talanger som kanske tycker att det är ett stort steg att ställa sig i kön, säger Elin Sabelström och fortsätter:

— Jag och Susanne som är sångcoach har varit på en norrlandsturné, varit i Göteborg och i Malmö. Vi har hittat jättemånga talanger som har testat hos oss som kanske inte har trott att de har varit tillräckligt bra, eller att det är läskigt med "Idol". Men när man har träffat två som jobbar med "Idol" kanske det inte är en lika stor tröskel.

De platserna som de besöker är A6, Per Brahe-gymnasiet och Plusgymnasiet och kanske även Kungsymnasiet. Dessutom kommer de att anordna en open mic-kväll på fritidsgården Brunnen under onsdagen där man kan uppträda och få tips inför den riktiga Idolauditionen.

— Sedan kan man prata lite om vad det innebär att vara med i "Idol" och ställer frågor till oss, säger Elin.

Läs mer: Så blev Jönköping Idolstad

Tänker du söka till "Idol" när de kommer till Spira? Vi vill i så fall gärna komma i kontakt med dig. Hör av dig till nojestext@jonkopingsposten.se