Ibland är det som om tiden står stilla. Och ibland gör den verkligen det. Klockor som då och då stannar är inget att förvåna sig över. Men om de stannar i offentliga miljöer där tiden dessutom spelar en alldeles särskilt viktig roll - och förblir stilla under oöverskådlig tid - då kanske en och annan frågar sig varför.

Exakt hur länge klockan som tydligt sticker ut under busstationens takåsar har varit fastfrusen vid elva minuter över tre är oklart, men det rör sig minst om ett antal månader. Stationsbyggnaden ägs numera av Västbo Taxi, som därmed är ansvarigt för den trasiga klockan.

- Vi äger byggnaden, men arrenderar också ut till dem som driver linjetrafik, Kjellgrens och länstrafiken. En klocka ska ju fungera, men vi har länge varit på väg att plocka ner den helt eftersom den krånglat av och till hur länge som helst, säger Dick Berggren, vd för Västbo Taxi.

Detta har dock ännu inte blivit av. Några klagomål från bussresenärer har inte kommit till hans kännedom, och han tror inte att behovet är så stort längre av en fungerande stationsklocka med tanke på alla mobiltelefoner.

Kan det bli aktuellt att sätta upp en ny klocka? Det är ju ändå en busstation.

- Det har vi inte funderat på, men vi ska ta och diskutera saken med de som bedriver linjetrafik om de tycker att det finns ett behov, säger Dick Berggren.

Annons