Förra årets arrangemang "Hur smakar Gislaved", som hölls i Glashuset, där allmänheten fick smaka mat från alla världens hörn blev oerhört lyckat med flera hundra besökare.

Från olika länder

Kulturplatån i Gislaveds kommun med Johanna Valdemarsen i spetsen frågade ett tiotal amatörkockar från olika länder, som var bosatta i kommunen, om de ville vara med och bjuda på mat från deras respektive hemländer.

Annons

— Det var både förvånande och helt fantastiskt att vi fick så många besökare, berättade Johanna för VN förra året.

Tanken var att liksom i fjol, skulle årets arrangemang hållas i Glashuset i Gislaved nu till helgen, men så blir det alltså inte.

Extremt underbemannade

— Det är helt enkelt så att vi är extremt underbemannade. För tillfället är vi bara två personer här som håller skutan flytande, så vi mäktar inte med årets "Hur smakar Gislaved", tyvärr, konstaterar Luis Gonzales, kultursamordnare på Kulturplatån.

Han berättar vidare att programmet sattes i november förra året, men att förutsättningarna var helt annorlunda då. Bland annat så har man nu två tjänster som är vakanta och utöver det även sjukdom och tjänstledigheter.

— Vi får hoppas att det löser sig med personalfrågorna och sedan får vi helt enkelt ta nya tag inför nästa säsong, konstaterar Luis.