Hanna kan verkligen kombinera sina två stora intressen.

Hon har tränat och tävlat i hundsporten agility under flera år och har hund som ett av sina stora intressen. Men hon tyckte att det var omständligt att få tag på bra redskap och leksaker för att träna sin hund.

– Det var då idén om att starta upp ett företag med försäljning av hundsportsartiklar på internet kom, berättar hon.

Nu har företaget växt och utbudet vänder sig inte längre enbart till hundsport utan de säljer det mesta som behövs för den aktiva hunden.

Nyfikenhet räcker

Hannas andra stora intresse är programmering och att bygga hemsidor. Hon har studerat digitala medier på universitet så hon har både intresset och kunskapen.

Men har man inte det och är ändå nyfiken på att börja med e-handel så är det inget hinner, berättar Hanna som menar att det finns många plattformar för de som behöver hjälp för att komma igång.

Annons

– Prova med att starta upp handel i en liten skala och testa er fram. Är du intresserad av att starta handel på internet ska du inte vara rädd för att testa, menar hon.

Hanna bodde med familj i Kalmar när företaget Silvertern Hundsport AB startades upp och de började just i en liten skala.

Export utomlands

För ett och ett halvt år sedan flyttade familjen hem till Hillerstorp igen och där blomstrar företaget för fullt. Maken Jonas Silvertern har hand om ekonomin, Hannas pappa, Christer Gustavsson, fixar med lager och paketering av varor medan Jenny Carlsson är anställd på halvtid för att ta hand om sociala medier och hjälpa till med kundtjänst.

– Själv har jag fullt upp med kundkontakt och att utveckla och uppdatera hemsidan, säger Hanna.

Företaget fick tidigt kunder utomlands och för att kunna bli bättre på export har Hanna varit på en workshop i ämnet på Gummifabriken i Värnamo. Det var Business Sweden som gav vägledning och tips och råd i hur företag framgångsrikt kan driva e-handel över landsgränserna.

– Det är en del att tänka på. Det är bra om kunden känner sig trygg med språket, valutan och fraktföretagen som anlitas. Sedan finns det en rad lokala regler och annat du måste ha koll på, berättar Hanna.

Silvertern Hundsport AB är ett växande e-handelsföretag som har en omsättning på miljonbelopp.