De senaste dagarna har polisen hittat narkotika och stött på påverkade personer på flera platser i Gislaveds kommun. Det började i onsdags, strax innan klockan 18, då det gjordes ett hundsök i närheten av en skola i Gislaved.

– Man hittar en mindre mängd hasch, cirka 50 gram, säger Henrik Allgurin på polisen i Värnamo, som inte kan svara på varför det gjordes ett hundsök just där.

En kort stund senare, även det i Gislaved, påträffades en ung kvinna i 20-årsåldern, som misstänks för eget bruk av narkotika.

– Det är mycket i Gislaved, konstaterar Henrik Allgurin.

Flera bilar stoppades

Tjugo i nio på onsdagskvällen misstänks en 30-åring, också han hemmahörande i Västbo, för grov olovlig körning i form av misstänkt drograttfylleri.

Vid samma tid träffade polisen på en ung kvinna i 20-årsåldern, hemmahörande i Västbo, och man gjorde ett beslag av tabletter.

Senare under kvällen stoppades ytterligare två bilar i kommunen, vid olika tillfällen, och totalt tre män i 20-årsåldern misstänks för narkotikabrott.

Även på torsdagen fortsatte polisen att stöta på misstänkta narkotikabrott. Utanför Gärdesskolan på förmiddagen träffade man en kille i 16-20-årsåldern som misstänks för ringa eget bruk av narkotika. Några timmar senare, i Smålandsstenar, påträffades ytterligare en person som misstänks för ringa eget bruk.

Egentillverkat vapen i stuga

Senare på eftermiddagen, strax efter klockan 15, hittades en stulen bil utanför Reftele, som ledde polisen till en stuga där man hittar stöldgods, vapen och narkotika.

Annons

– Hunden spårar fram till en stuga där det finns både stöldgods, något hemmagjort vapen och narkotika. Två personer sitter anhållna, en 35-årig kvinna och en 50-årig man, hemmahörande i Västbo, säger Henrik Allgurin, som inte har någon information om vad det rör sig om för stöldgods.

Personerna, som på fredagsförmiddagen fortfarande satt anhållna, är i första hand misstänkta för bilstölden, men även för brott kopplade till fynden i stugan.

Senare under torsdagseftermiddagen, vid 17-tiden, kontrollerade polisen en personbil i Gislaved. En 30-årig man fick lämna prov och misstänks för drograttfylla.

Strax innan klockan 19 påträffades ytterligare en man i Gislaved, som är misstänkt för eget bruk och innehav av en mindre mängd narkotika, strax under 20 gram hasch.