Varje vår och höst erbjuder äldreboendet Linneberg, som ligger nära Folkparken, en hotellfrukost åt de boende på alla enheterna.

På torsdagen var det dags igen. Vid klockan 09.00 samlades ett 30-tal förväntansfulla damer och herrar i matsalen på Linneberg för att ta del av ett riktigt läckert frukostbord.

Där fanns bland annat frallor, olika ostar, grönsaker, sill, prinskorv, bacon, ägg, mannagrynsgröt, pepparkakor, hembakta wienerbröd och juice och kaffe.

Vita dukar och blommor

Annons

För några av de boende på Linneberg var det första gången de var med på hotellfrukosten, som David Abrahamsson och Doris Karlsson.

– Jag tycker om det, personalen är fantastisk som gör det här, berättade David Abrahamsson, som lagt upp en fralla och prinskorvar och bacon på tallriken.

– Det är så fint med de vita dukarna och blommorna på borden, sade Doris Karlsson, som började med mannagrynsgröten.

Väldigt uppskattat

Undersköterskorna och områdescheferna på Linneberg var också med i matsalen. De kan intyga att den här lite lyxigare frukosten två gånger om året betyder mycket för de boende.

– Hotellfrukosten är väldigt uppskattad bland de boende, förklarade Jenny Larsson, områdeschef.

– Annars äter de ju frukost på varje enhet och då är det 10-12 stycken. Men här är de 30 stycken och träffar andra boende också, berättade Jetmire Brahimi, undersköterska.

Mat