För drygt ett år sedan invigdes piren med handikappramp vid Flatenbadet utanför Hillerstorp. Bakom satsningen står samhällsföreningen Hillerstorpare, med hjälp av Leader-bidrag och stöttning från lokala företag och föreningar.

Varje år delar kommunen ut ett arkitekturpris för att "uppmärksamma projekt som genom god arkitektur har givit samhället mervärden och bidragit till att förstärka Gnosjöandans unika kvalitéer". Förra året gick priset till Axelent Arena i Hillerstorp och året innan dess uppmärksammades samhällsföreningen för upprustningen av hamnen. Även i år gick alltså priset till Hillerstorp – och till samhällsföreningen för andra gången.

– Det känns jättebra. Det har ju varit mycket frivilligt arbete, säger Jörgen Nilsson, ordförande i samhällsföreningen Hillerstorpare.

Han berättar att man får mycket uppskattning för piren och rampen:

– Den uppskattas ju mycket. Vi har fått mycket kommentarer, både från folk som ligger där ute på campingen och från samhällsbor. Man är positiv till att det händer mycket i samhället och runtomkring.

Annons

Motiveringen:

"Gnosjö kommuns arkitekturpris 2019 går till samhällsföreningen i Hillerstorp, som gång p..

Motiveringen:

"Gnosjö kommuns arkitekturpris 2019 går till samhällsföreningen i Hillerstorp, som gång på gång visar vad sann Gnosjöanda står för. Med ledorden gemenskap, omtänksamhet och delaktighet har föreningen ,tillsammans med Leader Västra Småland samt lokala företag och organisationer, byggt en 130 meter lång pir vid Flatenbadets camping. Därmed så har ni skapat goda förutsättningar för möten och samvaro.

Ca 860 timmars ideellt arbete har lagts ner för att skapa denna pir, som gör det möjligt för personer med funktionsvariationer att komma nära sjön och bada. Besökare som kommer sjövägen kan angöra bryggan vid piren och kanalbåten Svalan II kan lägga till och släppa av och på passagerare vid piren. Pirens utformning smälter väl in i naturlandskapet,samtidigt som detaljer på piren har djärva former och uttryck, som tillsammans skapar en vacker och funktionell mötesplats för alla. Genom att ta tillvara på platsens värden har ni skapat ett offentligt rum som harmoniserar med naturens element och den befintliga landskapsmiljön i en fin helhet. Den kommer förgylla människors vardag och öka hela kommunens attraktivitet, helt i enlighet med prisets stadgar.”