Hemmapremiären mot Gais kommer inte att spelas på Finnvedsvallen den 10 april på grund av att planen inte är i speldugligt skick. IFK Värnamo hade ställt frågan till Gais om att skjuta på matchen till ett senare datum. Men under påskhelgen meddelade Gais på sin hemsida att de inte går med på detta.

”Beslutet bygger på den mycket noggranna planering inför säsongen 2018 från Gais håll avseende fysisk återhämtning och uppbyggnad som infinner sig nu och vidare under våren. Utöver det finns redan planerade aktiviteter längre fram i vår och specifikt under några dagar i maj som omöjliggör nytt speldatum. Det redan ansträngda ordinarie spelschemat stärker ytterligare vårt beslut i frågan”, skriver föreningen och fortsätter:

”Gais är införstådda med den problematik som följer för arrangerande klubb med flytt till reservarena med kort varsel. Vi tror däremot att en bortapremiär för Gais kan attrahera upp emot 2000 gästande supportrar och att det ger IFK Värnamo en viss uppsida flytten till trots”.

Matchen kommer nu troligtvis att spelas på Borås Arena, IFK Värnamos reservarena, den 10 april. En tuff ekonomisk smäll för Värnamo då Gais, som är riktigt heta för tillfället, säkert hade lockat en hel del publik till Finnvedsvallen.

Annons

Relaterat: Sent avgörande när IFK Värnamo premiärspelade
Relaterat: Sent avgörande när IFK Värnamo premiärspelade