På tisdagen publicerade vi en artikel om att polisen i länet under veckan ska göra en särskild insats för att kontrollera bilisternas hastigheter. Artikeln gav många reaktioner, inte minst på Facebook där inlägget har kommenterats över 70 gånger.

Bland kommentarerna går det att utläsa att hastigheter på vägar är något som engagerar. Flera tycker att många bilister kör för fort på Lundavägen i Bredaryd, speciellt förbi skolan. En kvinna skriver "följde dottern till skolan en morgon och busschauffören som dånade förbi hytte med näven mot min dotter. En annan skriver: "Främst chockas man över att bussarna körs i betydligt högre hastighet än 40 kilometer i timmen."

Andra läsare skriver att det också finns problem med höga hastigheter framför skolorna i Bor, Ås, Lanna.

Annons

En man skriver "Från Voxtorps kyrka till första fartkameran innan Värnamo och omvänt från Bredasten till första fartkameran innan Voxtorp rena rallykörningen från kl. 06.00 till 23.00"

En kvinna skriver att det ofta är många som åker för fort på väg 153 mellan Reftele och Smålandsstenar. Hon skriver "sonen blir omkörd av fartdårar på väg till sitt jobb, de kör över heldragen spärrlinje vid flera tillfällen".

En man menar att det på Hångervägen i Värnamo är "helt sinnessjuka omkörningar. Inte helt ovanligt med omkörning vid avfarterna ut på 27:an".

Andra vägar där läsarna vill ha hastighetskontroller är bland annat Uddebovägen, Jönköpingsvägen och Gällarydsvägen.

En läsare menar att få håller hastigheterna inom gångfartsområden och att det "i princip bara är körskolorna och någon enstaka bilist till som håller hastighetsgränsen. Ser även väldigt ofta att polisen själva har bråttom där."

En yrkeschaufför skriver att det märks att trafikanterna blir lugnare när polisen är i närheten. Flera menar också att polisen borde ha kontroller precis innan eller efter fartkameror eftersom en del bilister endast kör lagligt förbi kamerorna.