På ett bord i sessionssalen i Skillingehus har det placerats presenter och blommor. Precis utanför har vänner och kollegor samlats till musik när det är dags för den officiella avtackningen av Bengt-Olof Magnusson.

När det är dags att lämna över presenter kommer förvaltningschefen för kultur- och fritid, Göran Svensson, in med en cykel i present.

— Jag tänkte att den här skulle kunna symbolisera en häst. Jag hörde att när du gjorde militärtjänst och skulle upp på hästen så satte du foten i fel stigbygel. Så därför hamnade du på hästen bakochfram, säger han.

Bengt-Olof Magnusson skrattar.

Annons

— Det var hästen som hamnade fel - inte jag. Han skulle flytta sig i sidled men snurrade 180 grader istället, säger han.

Göran Svensson passade även på att tacka för alla år de jobbat tillsammans. Efter honom kom flera fram och gav sina personliga hälsningar.

— Det här var helt otroligt, så många fina ord jag har fått, säger Bengt-Olof Magnusson efteråt.

Det har skett flera olika avtackningar av Bengt-Olof Magnusson den senaste veckan. Men detta var den officiella där politiker, tjänstemän och även näringslivet blivit inbjudna. Efteråt blev det fika tillsammans i form av kaffe och smörgåstårta.

— Det här känns bra. På måndag är jag pensionär och kan göra det som faller mig in, säger Bengt-Olof Magnusson.