En bangolfbana med nio hål som kan spelas på två olika sätt är resultatet av Värnamo Campings satsning.

– Har man bråttom eller inte vill spela så länge kan man spela de nio hålen och sedan vara klar, men vill man kan man ta ett till varv eftersom banan är utformad så att man kan spela hålen på två olika sätt, säger Ulf Hindsén som driver Värnamo Camping tillsammans med sin far Arne Arvidsson.

Han fortsätter:

Annons

– Vi satsar på bangolfen eftersom det är en aktivitet för hela familjen. Den gamla banan var sliten och vi kände att det var dags att göra något nytt och fräscht.

Läs mer: Miljoninvestering för Värnamo Camping

Återanvänt konstgräs

Den nya banan har konstgräs istället för den tidigare platta, hårda ytan och gångarna mellan banorna är byggda så att personer med rullator, barnvagn eller i rullstol kan röra sig enkelt.

– Konstgräset som är mellan banorna och gångarna är faktiskt återanvänt från fotbollsplaner i kommunen. Istället för att bränna upp dem när de inte platsar för fotbollsplanerna längre har kommunen låtit oss använda dem här. Det var en riktigt bra idé tyckte vi och vi kunde även spara in en del på det, säger Ulf Hindsén.

Hoppas på ökning

Förhoppningen är att den nya bangolfbanan ska locka fler besökare.

– Det behövs fler aktiviteter här under sommaren och detta är ju någonting för hela familjen. Jag tror och hoppas att det kan locka nya besökare, men också få folk att stanna några extra dagar när de väl är här, säger Ulf Hindsén.