Först kom höstlovet tillbaka. Sedan infördes Halloween och det ordnades spökrundor runt hela kommunen. Men i år tycks det bara finnas en att välja på.

– Vi ska ha Halloweendisco istället, för alla 5:or från Hok och Svenarum. Dagen är fredagen den 9:e november och platsen är gamla Missionskyrkan på Björkvägen 14, berättar Jessica Lekström som ordnat rundor i flera år.

Ungdomsgårdarna i Skillingaryd och Vaggeryd har samarbetat med Yin Yang och Tidsbron om spökrundor. Men som bekant är det sistnämnda projektet över och nu vänder man blicken åt väster. På fredag finns det möjlighet för högstadieelever att följa med till Göteborg och Lisebergs spökrunda. Ungdomarna bjuds på resa och entré, men måste anmäla sig i tid till det begränsade antalet platser.

Jessica Lekström och hennes barn har länge ordnat spökrundor i Hok. Men i år blir det disco istället.

För både små och stora

Men på ett ställe arrangeras det alltså fortfarande spökrunda i kommunen.

Det är Bratteborgs ryttarsällskap som på torsdag kör en promenad i skogen utanför ridklubben. Först för de yngre, över 7 år, och senare för mellanstadieelever och uppåt - priset är 50 kronor per barn. Kom gärna utklädd, uppmanar klubben. På söndag avslutas veckan med Halloweeenhoppning med maskerad.