Det blev ingen fortsättning hos Västervik för Nicki Pedersen utan i stället har han skrivit på för Rospiggarna från Hallstavik. Pedersen kommer att bli lagkamrat med Tomas H Jonasson, som körde för Lejonen under 2019, nästa säsong i Rospiggarna.

”Jag är väldigt glad över att ha signat för Rospiggarna 2020 med avsikten från båda sidor att jobba tillsammans under en längre tid. Det är en bra bana i Hallstavik och den passar mig väldigt bra. Men jag kan även dela med mig av mina erfarenheter från de andra banorna i Sverige till mina lagkamrater vilket förhoppningsvis leder till ett vinnande koncept för hela laget”, säger Nicki Pedersen till Rospiggarnas webbplats.

”Jag har känt Nicki i många år och när jag såg att han inte skulle vara kvar i Västervik så ringde jag och frågade om det fanns ett gemensamt intresse av att jobba ihop igen. Vi bygger som sagt ett nytt lag till nästa år och även om Nicki kan vara kontroversiell så är hans rutin, hans vinnarskalle och hans förmåga att hjälpa de andra förarna i laget otroligt viktiga. Dessutom så är han en stabil poängplockare och det är den tyngden man behöver ha i ett lag”, säger Rospiggarnas lagledare Peter Jansson till Rospiggarnas webbplats.

Kontraktet mellan Nicki Pedersen och Rospiggarna är skrivet över säsongen 2020.