Snart drar årets turistsäsong igång i länet och kampen om besökarna blir ett faktum. För turistmålen blir det allt med viktigt att synas på nätet och vi valde därför att kolla vilka resmål som ligger i topp på resesidan Tripadvisor. På sajten får besökare skriva omdömen och ge olika poäng till platser de har besökt.

Topp tio i länet

1. Tändsticksmuseet i Jönköping.

2. Stadsparken i Jönköping.

3. Husqvarna Fabriksmu..

Topp tio i länet

1. Tändsticksmuseet i Jönköping.

2. Stadsparken i Jönköping.

3. Husqvarna Fabriksmuseum i Huskvarna.

4. Gamla stan i Eksjö.

5. High Chaparral i Gnosjö.

6. Habo kyrka i Habo.

7. Naturreservatet Skurugatan och Skuruhatt i Eksjö.

8. Sofiakyrkan i Jönköping.

9. Gränna museum i Gränna.

10. Brahehus i Gränna.

I faktarutan intill ser du listan för sevärdheter över hela Jönköping län. På en femteplats placerar sig High Chaparral som första turistmålet i Finnveden. Äventyrsparken har fått 123 omdömen på sajten.

Läs mer: Mästerkock lagar mat på High Chaparral

Annons

Längre ner på listan finns Store Mosse nationalpark på en 12:e plats med totalt 36 omdömen. På plats 14 finns Apladalen i Värnamo med 20 omdömen.

Vandalorum i Värnamo ligger på 16:e plats bland turistmålen men hamnar på en sjätteplats bland länets museum. På plats 22 av de totala besöksmålen ligger Smålands bil-, musik- och leksaksmuseum i Rydaholm.

Läs mer: Nytt publikrekord för Vandalorum

Hestras stolthet Isaberg Mountain resort får tuff konkurrens med andra friluftsaktiviteter och hamnar på en sjätteplats i länet i den kategorin. Dessutom har man bara sju omdömen på sajten.

På plats 29 och 30 i länet placerar sig Ohsabanan Museijärnväg i Ohs och Gislaveds Industrimuseum.