Årets stora motormässa på Elmia i Jönköping som pågått under påskhelgen med närmare 77 000 besökare och ett stort antal utställare är nu över för den här gången.

Fint pris

En som fortfarande suger på karamellen är Patrick Ericson från Värnamo, hans båda helt ombyggda och unika mopeder av modell Monark monarpeden kammade nämligen hem ett riktigt fint pris på avslutningsdagen.

– Helt otroligt fantastiskt, säger han och fortsätter:

– Jag och kompisen Mats Lundin, från Svalöv ställde ut tre mopeder i en gemensam monter. Jag med mina båda ombyggda Monark monarpeden från1958 respektive1961 och han med sin Monark monarscoot 1964.

Tjusig pokal

Det ärofyllda priset Custom motorshow crew award delades ut från stora scenen i huvudhallen.

Priset som förutom äran bestod av varsin tjusig pokal var en helhetsbedömning av både ekipagen och själva montern.

– Vi hade kanske hoppats på att ta hem något pris men samtidigt visste vi ju att konkurrensen var stenhård. Helt klart kommer jag att leva på det här ett bra tag nu, säger Patrick.

Fick ni många kommentarer från besökare?

– Absolut, det var väldigt många som stannade till och spanade in hojarna. Flera var dessutom intresserade av att köpa dem.

Annons

Du har ju lagt ner otroligt mycket tid på de här skapelserna, är de till salu egentligen?

– Till rätt pris definitivt. Skulle det bli så är det väl bara att ge sig på något nytt projekt. Men jag har lovat att ta det lugnt, i alla fall ett tag, säger Patrick Ericson.