Sedan Ted Wideberg gick ut med nyheten att han tillsammans med kollegan Henrik Hultman ska öppna en ny butik i gamla JC:s lokaler har han bara fått ryggdunk och vänliga ord. Visst har det uppstått en del missförstånd, som exempelvis att en del tror att han kommer att lägga ner Fribergs nu. Någon nedläggning av Fribergs är inte aktuellt, det dementerar Ted bestämt. Istället finns det fler planer på nyetableringar.

– Vi sitter inte still, säger han om sig och kompanjonen Henrik.

Varken billigt eller miljövänligt

Ted tror fortfarande benhårt på centrumhandeln och han tycker sig nu höra bland folk att även de inser att de måste handla om butikerna ska finnas kvar.

– Det känns som att många börjar inse det nu.

Ja, det är till och med så att Ted förutspår internethandelns död.

Annons

– Den är ju varken ekonomisk eller miljövänlig. Jag tror att det mycket väl kan bli en miljöskatt på post i framtiden.

Det är då de fysiska butikerna ska få renässans.

Inte bara för ungdomar

Jeansbolaget ska framförallt satsa på en stor jeansavdelning eftersom det inte finns någon sådan i Värnamo längre, men även andra kläder och i olika prisklasser.

– Här ska det finnas något för alla. Det ska inte bli en ungdomsbutik helt och hållet, utan även något för föräldrarna, säger Ted.

Men mycket handlar ändå om att hålla sig uppdaterade med vad de ombytliga ungdomarna efterfrågar just nu. Just nu är märken som Morris, Calvin Klein och Tommy Hilfiger populära men det kan ha ändrat sig till våren.

– Ja, man måste vara med hela tiden.

Fördelen med Jeansbolaget, enligt Ted, är att de själva styr inköpen.

– Vi kan bäst känna av vad Värnamoborna behöver.