Behar Ferizi tar emot i sin lägenhet i Värnamo.

Tillsammans med flickvännen Emilia och den fem månader gamla sonen Liam ger han numera ett lugnt och moget intryck.

Raka motsatsen mot den bilden man fått av honom som fotbollstalang och rebell i IFK Värnamo för några år sedan.

Nu har han avslutat ett år med Gnosjö i division tre.

— Vad var det vi snackade om inför säsongen? 20 mål? Men det var brorsan som sa det, säger han när undertecknad tar upp hans facit på 15 mål och 15 assist under säsongen.

Annons

— Jag förväntade mig att jag skulle spela hela säsongen och träna mer regelbundet. Sen kom han här (pekar på sonen Liam) och jag jobbade natt ett tag. Då sket sig mycket, jag orkade inte hålla i gång med träning och jobb. Men sen fixade jag till det med jobbet. Jag fick jobba dagtid.

Han slutade till slut på en bra poängskörd.

— Så som det ändå slutade så är jag nöjd. Inte bara för målen och assisten utan att kunna komma dit och känna att man kunde få sig själv motiverad. Jag hade inte spelat på den nivån innan.

För vägen dit han är i dag har inte varit spikrak.

I Värnamo fick han inte jättemycket speltid, skickades ner för att träna med U21, lånades ut och slutade till slut med fotbollen.

Ferizi berättar att IFK Värnamos avgående tränare Jörgen Petersson hjälpt honom mycket.

— Det började från att han kom 2012/2013. Då hade jag stora problem med disciplinen. Jag gjorde lite som jag ville och hade alltid gjort det tills han kom. Han fick mig att tänka på helheten. Han sa: "Det gäller inte bara dig, gör du något så skadar du andra också."

Fotnot: Det här är en del av en längre intervju som kommer i Värnamo Nyheters pappers- och e-tidning inom snar framtid.