Nu är personrösterna räknade i kyrkovalet. Den person som fick flest röster i Skillingaryds församling är Jan Gunnargård från Vår kyrka i samverkan.

Skillingaryds pastorat

Mandatfördelning:

Vår kyrka i samverkan i Skillingaryds församling: 13 manda..

Skillingaryds pastorat

Mandatfördelning:

Vår kyrka i samverkan i Skillingaryds församling: 13 mandat

Arbetarepartiet - Socialdemokraterna: 4 mandat

Valdeltagande: 21,23%

— Jag blir ju förvånad. Förra gången var första gången jag var med och då var vi okända i bygden. Då hade jag näst flest röster, berättar han.

Vågar säga vad han tycker

Han och hans fru Ingrid Gunnargård flyttade ner från Jönköping till Åker när de gick i pension för sex år sedan. Det dröjde inte länge förrän han gick med i kyrkokören i Skillingaryd. Nu är han också ordförande i Åkers föreläsningsförening.

— Jag har ju synts lite och vågar säga vad jag tycker, så det kanske är därför som folk har röstat på mig. Men det är ju bara positivt och det ska bli kul att jobba vidare i församlingen, säger han.

Annons

Han berättar att han tycker att det är viktigt att hjälpa människor som av olika anledningar behöver det. Kyrkans engagemang i "Mötesplats Skillingaryd" tycker han är bra.

— Det är viktigt att möta människor som har det besvärligt. Vi vill ju vara en kyrka mitt i samhället och hålla upp det vi tror på, det kristna evangeliet, säger han.

Byarums pastorat

Mandatfördelning:

Kyrkans väl i Byarums pastorat: 16 mandat

Arbetarepartie..

Byarums pastorat

Mandatfördelning:

Kyrkans väl i Byarums pastorat: 16 mandat

Arbetarepartiet - Socialdemokraterna: 9 mandat

Valdeltagande: 20,65%

Drar sig tillbaka

Jan Gunnargård, som idag är 72 år, berättar att han ska engagera sig i fyra år till och att han sedan tänker dra sig tillbaka.

— Sedan tror jag att jag har gjort mitt med ålderns rätt. Man måste släppa fram yngre människor, även om erfarenhet också är viktigt. Det känns bra så, säger han.

Nykomling i fullmäktige

I Skillingaryds församling är det totalt 17 mandat. Vår kyrka i samverkan får 13 mandat och Socialdemokraterna 4 mandat.

I Socialdemokraterna rördes det om i listan och en nykomling i fullmäktige är Erik Sjöberg från Skillingaryd. Även Sonja Kling, som valt att ställa sig på plats nummer 8 på listan, röstades upp till plats nummer 1 av väljarna.

I Byarums församling blev det inga större ändringar och samma personer som stod med på listan röstades också fram i valet. Även om ordningen ändrades något. I församlingen finns totalt 25 mandat, med 16 mandat till Kyrkans väl i Byarum och 9 mandat till Socialdemokraterna.

Läs mer: Fler röster för S gav färre mandat