GSK verkar ha en plan för sig hur man ska lyckas nästa säsong. Det är de lokala spelarna som ska bringa framgång till Gislavedsklubben.

Hittills har GSK värvat fyra spelare som har Gislaved som sin moderklubb: Philip Hjelmgren, Sakarias Andersson, Ludvig Boquist och Anthon Hernod. Nu har de också gjort klart med en femte.

Relaterat: GSK tar in tunga namn – vill ha fler: "Klart det lockar"

På Instagram meddelar klubben att Jesper Lönnberg är klar för en återkomst till GSK. 24-åringen inledde sin karriär här i Gislaved innan han började spela i Troja-Ljungbys juniorlag. Han var utlånad till GSK under årets säsong och gjorde ett mål på de fyra matcherna han spelade under låneperioden.

Har spelat två år i USA

Lönnberg har även spelat i USA under två säsonger. Först i EHL med Philadelphia Jr. Flyers och sedan spelade han universitetshockey i Chicago. Där var han assisterande lagkapten för Chicago Cougars och gjorde imponerande 42 poäng på 52 matcher.

Relaterat: Profilen tillbaka i GSK: ”Riktigt roligt att komma hem till Gislaved”

Närmast kommer ytterforwarden från tre säsonger i Hockeyettan där han har spelat i Helsinborgs HC och Halmstad Hammers HC. På 93 matcher i division ett stod Lönnberg för 18 poäng.

Nu kommer han alltså att ta klivet ner till Hockeytvåan för att spela i sin moderförening GSK Hockey.

Relaterat: Kvalhjälte vänder hem till GSK: "Det var dags att röra sig hemåt"
Relaterat: GSK och Värnamo hamnar i olika serier: "Synd"