Nikola Pasic har Gislaveds SK som moderklubb och Värnamo Nyheter har vid flera tillfällen skrivit om den duktige forwardens prestationer på isen. Under sommaren blev han draftad av NHL–laget New Jersey Devils.

– Det är en dröm man haft sen man visste vad det här är. Skönt att man nått ett delmål i livet, sa han till Värnamo Nyheter efter draften.

Under juli och augusti har Nikola Pasic varit både i USA och Ryssland med det svenska juniorlandslaget.

Relaterat: Juniorkronorna åker till Ryssland – Pasic är uttagen

SHL sätter igång till helgen och den 20 september startar andradivisionen, Hockeyallsvenskan. BIK Karlskoga har då Almtuna i Uppsala. Nikola Pasic har tidigare tillhört Linköping men var under förra säsongen utlånad till BIK Karlskoga och kommer nu att permanent tillhöra den sistnämnda klubben. Han är inte längre utlånad från LHC utan har skrivit på ett ettårskontrakt med den allsvenska klubben.

Mål mot SSK

Och han verkar trivas i sin nya miljö. Torsdag kväll möter BIK Karlskoga Södertälje SK i den sista träningsmatchen innan seriestarten. Nyligen vann BIK Karlskoga med 5–0 över Södertälje och Nikola Pasic stod då för ett av målen.

Relaterat: GSK–produkten tar plats i juniorlandslaget

– Det kändes bra när jag var här senast så det var ett enkelt val. Sedan vill jag spela seniorhockey hela tiden i stället för att pendla mellan senior– och juniorhockey, säger Nikola Pasic till BIK Karlskogas webbplats angående valet av ny klubbadress.

Annons

Den 18–årige forwarden är sistaårsjunior och han berättar att junior–VM är ett mål till vintern.

– Det är klart att JVM är ett mål man har. Jag ska försöka så gott jag kan att komma med så får vi se hur långt det räcker. Det är nytt läger i november så får vi se hur det går där, berättar han för BIK Karlskogas webbplats.

"Skicklig spelare"

Nikola Pasic har höga mål för säsongen 2019/2020, det berättar han för sin klubbs webbplats. Målet är JVM och att gå upp till SHL med BIK Karlskoga, förklarar han.

Relaterat: Pasic tagen efter NHL-draften: "Jag är väl bara glad nu"

Staffan Lundh, tidigare själv duktig spelare i Färjestad, är tränare för BIK Karlskoga och han tror mycket på Nikola Pasic.

– Han var med oss i två matcher i fjol och gjorde det bra. Det ska bli spännande att se honom från start. Han är en skicklig hockeyspelare. En intensiv spelare som vågar göra saker, säger Staffan Lundh till hockeyallsvenskan.se.