Det var två lag som hade förlorat sina inledande SHL–matcher som ställdes mot varandra i Jönköping. HV71 åkte på en klar förlust borta mot Rögle i den första matchen. Ängelholmslaget vann med 4–0. Frölunda, som är regerande svenska mästare, fick ge sig hemma mot Brynäs med 2–5.

Relaterat: GSK–produkten tog SM–guld: "Helt underbart"

Simon Hjalmarsson spelade mot HV71 tillsammans med Ryan Lasch och Patrik Carlsson. HV71 tog ledningen, Joel Mustonen kvitterade till 1–1 för Frölunda men det var HV71 som till slut drog det längsta strået och vann med 3–2.

Relaterat: Gislavedskille ny lagkapten för Växjö Lakers: ”Väldigt ärofyllt”

Växjö hade Djurgården på besök och den första perioden var ordentligt målrik och slutade 3–3. Men gästerna från Stockholm var starkast och vann med 5–3. Växjös lagkapten Erik Josefsson, som också har Gislaveds SK som moderklubb, spelade mot Djurgården tillsammans med Marcus Sylvegård och Filip Cederqvist. Erik Josefsson stod för en passningspoäng.

Relaterat: Nya utmaningen för Sveningsson – SHL: "Känner mig redo"

IK Oskarshamn och Filip Sveningsson tog en första historisk seger i högsta serien då det blev vinst hemma över Leksand med 4–1. Filip Sveningsson var uppsatt som extraforward i laguppställningen.