Det har varit en framgångsrik säsong i Gislerinken. I den sista kvalmatchen mot Nittorp var över 1 000 personer på plats för att heja fram GSK till en plats i hockeytvåan.

Nu har planeringen inför höstens spel tagit fart ordentligt. Arbetet leds av en sportgrupp på fem personer, där Mattias Bjelke kommer att ta rollen som sportchef.

– Vi har pratat med i stort sett alla spelare från förra säsongen. Målet är att kunna behålla så många som möjligt. Vi har fått positiva svar från väldigt många. Det är vissa som har sökt skolor och är lite tveksamma, säger Janne Lönnberg från sportgruppen.

Johan Andersson, John Hoffrén och Sebastian Kölzow–Isaksen, samtliga med rutin från division 1–spel, hämtades in under slutet av säsongen och förstärkte Gislaved.

– De har fått en förfrågan om att stanna, men det troliga är att de lämnar. De har familjer och bor i Halmstad. Även Milos Pusac är troligen förlorad för oss, då han ska studera.

Annons

– Vi kommer att behöva fylla på truppen med spelare utifrån. Vi har fyra nya spelare som tränar med oss just nu. Men där är inget klart. Samtidigt känner vi att det laget som vi gick upp med kommer att klara sig bra i tvåan. Och vår ambition är att kunna spela med så många egna produkter som möjligt, fortsätter Janne Lönnberg.

Sommarträningen har dragit igång och den leds av Joakim Bjurbäck, som tränade laget förra säsongen, och den tidigare spelaren Gottfrid Bohlin.

Men om Bjurbäck tränar GSK även till vintern är i skrivande stund inte klart.

– Vi har ställt frågan, men vi har valt att avvakta att skriva nya kontrakt med spelare och ledare tills vi vet hur stor budget vi har att röra oss med. Det kommer att vara ett styrelsemöte och efter det vet vi.

Janne Lönnberg berättar att GSK har känt av att det finns ett intresse av att spela för klubben sedan uppflyttningen blivit klar.

– Det finns ett stort intresse av att spela för Gislaved, det märker vi. Det är väldigt roligt. Och vi hade näst högst publiksiffror i snitt av lagen från södra Sverige som kvalade till tvåan. Det var bara Borås som var vassare och de hade gratismatcher. Det känns bra och vi är tacksamma för att folk kommer och tittar på GSK, säger Janne Lönnberg.

– Ekonomin ser stark ut, och det är efter ekonomi, ungdomarna och A–lag som vi jobbar. Det är den turordningen som gäller, fortsätter han.