På Gislaveds kommun vet man att det finns ett stort antal hushåll i kommunen med sinade brunnar just nu.

Därför har man nu tagit beslutet att låta de som är i den situationen, och som behöver duscha, att komma till Gisle Sportcenter och duscha gratis där.

Nu kan man gratisduscha i Gisle Sportcenter. Men erbjudandet från Gislaveds kommun gäller bara de invånare som har egen brunn som inte längre ger vatten, eller där brunnen är på väg att sina.

"Vi litar på våra kommuninvånare"

Detta erbjudande gäller från och med fredagen och tills vidare. Man har öppnat upp omklädningsrummen och duschrummen på Gisle Sportcenter.

Under ordinarie öppettider måndag till fredag 07-20 och lördag och söndag 11-18 erbjuds nu gratisdusch, meddelar Gislaveds kommun på sin hemsida.

Gratisduschen gäller enbart för de invånare med egen brunn som inte längre ger vatten, eller där brunnen är på väg att sina.

Men hur ska man veta att de besökare på Gisle Sportcenter som vill duscha gratis har sinade brunnar hemma?

– Vi litar på våra kommuninvånare, vi tänker inte stå och kontrollera dem. Men vi tänker räkna hur många som duschar däremot, säger Susanne Norberg på kommunen.

Fler orter kan bli aktuella

Under veckan kan erbjudandet om gratis dusch utökas till fler orter i Gislaveds kommun där det finns hushåll med torra eller sinande brunnar.

– Vi ska analysera behovet i veckan. Det finns ju andra kommunala anläggningar där det finns dusch. Som skolor med gymnastiksalar och idrottshallar, förklarar Susanne Norberg.

Kommunen rekommendera nu också alla med egen brunn, som har börjat sina eller är torr, att genast se om det går att djupborra den.

Annons