Det Gnosjöbaserade plåtbearbetningsföretaget fortsätter sin satsning. För fyra år sedan köpte Gnosjö Lagerstans upp sin branschkollega och granne Lasercentrum och nu expanderar Gnosjöföretaget ytterligare genom att förvärva en majoritetspost i OG Teknik i Värnamo.

Köper expertis

Gnosjö Laserstans menar att förvärvet ska ge en ökad kapacitet för båda bolagen och lyfter särskilt fram att Gnosjöföretaget nu får tillgång till en modern, automatiserad, svetsavdelning, men också att man får en bredare kunskap inom både manuell svetsning och avancerad robotsvetsning.

Annons

– Vi på Laserstans har ju lite svetsning i huset också och har försökt ett antal år att få igång en svetsavdelning, men då vi själva inte är några experter på det så är det ganska svårt att växa på det. Vi har också snappat upp att våra kunder önskar att vi blir starkare på den sidan. Därför blev det naturligt att köpa oss den expertisen. Vi får lite mer möjlighet att utvecklas genom OG Tekniks och Peters (Peter Grimstedt, nuvarande vd på OG Teknik, reds. anm.) expertis, säger Jens Petersson, vd på Gnosjö Laserstans.

Han lyfter fram att förvärvet kommer att innebära ännu fler affärer och arbetstillfällen, men också större möjligheter för OG Teknik:

– Vi har stansning och en annan typ av bockning, som OG Teknik nu kan erbjuda sina kunder. Det blir en lite större portfölj. Vi såg ju det när vi köpte Lasercentrum, att de kunde erbjuda kunderna fler lösningar och tjänster. Vi tror att det är samma sak här.

Hur kommer det sig att ni kan göra sådana här satsningar?

– Det har väl varit tacksamt läge och vi befinner ju oss i en högkonjunktur. Det har tajmat sig bra i investeringarna. Vi har ökat ganska mycket och man får lite mer muskler när man växer, och kan ta större jobb och kontrakt. När det kommer igång och rullar på leder den ena affären till den andra.

Företaget meddelar också att OG Teknik kommer att drivas vidare med samma inriktning. Nuvarande ägare, Peter Grimstedt, blir kvar som minoritetsägare och platschef.

LÄS MER: Storsatsar för att möta konkurrensen