Det var förra helgen som simhallen tvingades stänga på grund av tekniska problem med vattenreningen. Sedan dess har arbetet varit intensivt hos drifttekniker och maskinister med att felsöka och åtgärda problemet.

Förutom allmänheten är det främst simskolor och simklubben som drabbats. Men på torsdagen kan alltså Gislebadet öppna igen.

- Det var en del som hade gått sönder i reningsverket och som vi var tvungna att byta. Det kunde göras redan under måndag-tisdag, och sedan har vattnet fått värmas igång igen, säger Magnus Westlund, avdelningschef på fritidsförvaltningen.

Han förklarar att det har tagit en viss tid i anspråk att först identifiera felet, sedan åtgärda det med rätt material och justera så att badvattnet håller rätt kvalitet. Magnus Westlund känner dock inte att avstängningen medfört några dramatiska konsekvenser.

- Det är ju tråkigt när det måste stå stilla några dagar. Men man har kunnat bada bastu som vanligt, och Hörsjöbadet har ju varit öppet så det har inte saknats badmöjligheter.

Midsommarafton och midsommardagen är Gislebadet dock stängt igen, men då helt enligt planerna.