CEV–tävlingen, som är Europatouren för damer, i Laholm är historisk eftersom det är första gången någonsin som Sverige arrangerar en Europatourtävling utomhus.

– Att den arrangeras just på Mellbystrand blir extra speciellt för oss båda eftersom vi är uppvuxna en timme därifrån, Tora i Hjärup och jag i Gislaved. Självklart är vi superglada att få chansen att spela. Vi fick ett wild card in i turneringen och kommer antagligen att vara seedade sist, vilket betyder att vi får möta hårdast möjliga motstånd direkt, berättar Sofia Ögren, som den här säsongen gör en ordentlig satsning på sin beachvolley.

Annons

– Det blir så klart en tuff utmaning, men samtidigt så vet vi att vi har en hög högstanivå som vi förhoppningsvis kan plocka fram under helgen. Vi ser verkligen från emot bra beachvolleyboll, ett häftigt arrangemang och vi håller tummarna för fint väder så det blir en riktig folkfest, fortsätter Sofia Ögren.

Det är alltså en Europatourtävling och 16 lag får delta i huvudturneringen. Åtta lag är redan klara och 16 lag gör på torsdag upp om resterande åtta platser i ett kval.

Huvudturneringen, som Sofia Ögren och Tora Hansson fått Wild Card till, börjar på fredag och håller på hela helgen. Semifinaler och finaler spelas på söndag.

– Jag och Tora har inte spelat så många internationella tävlingar tillsammans, så därför har vi inte tillräckligt med rankingpoäng för att kvala in själva. Det var därför vi sökte wild card (precis som många andra lag) och vi är verkligen överlyckliga att CEV (Europeiska Volleybollförbundet) valde att ge ett wild card till oss, förklarar Sofia Ögren.

– Tävlingen spelas med formatet dubbeleliminering, vilket betyder att så länge du vinner så är du på vinnarsidan. När du förlorar en match hamnar du på förlorarsidan, men är fortfarande med i tävlingen tills du har förlorat en match till. Så när du har förlorat två matcher så åker du ut, fortsätter Sofia Ögren.