För den som höstlovsledige finns många sätt att hålla sig sysselsatt i veckan. Redan på lördag startar föreningen Nitroxy sitt LAN i Glashuset i Gislaved. Tidigare har föreningen haft sina LAN i Tyngelvi i Burseryd, men flyttar nu alltså in till Gislaved. Turneringen pågår till och med tisdag.

Lov i biosalongen

Några aktiviteter

På måndag. berättas historier om Dracula på Broaryds bibliotek.

På tisdag. håller Jon..

Några aktiviteter

På måndag. berättas historier om Dracula på Broaryds bibliotek.

På tisdag. håller Jonas Egerkrans en tecknarworkshop på Reftele bibliotek, klockan 10-12, och Anderstorps bibliotek, klockan 14-16. På onsdagen kommer han till Gislaveds bibliotek, klockan 10-12 samt 13-15.

På onsdag. blir det spökjakt på Reftele bibliotek. Klockan 17.

På torsdag. blir det Halloween-pyssel på Broaryds bibliotek. Klockan 15-17.

Annons

För den som vill fylla höstmörkret med filmupplevelser finns många chanser. På torghuset i Smålandsstenar visas i veckan bland annat Husdjurens hemliga liv, Trolls och Morran och Tobias i veckan. Folkets hus i Gislaved visar filmerna Storkarna och Upp i det blå.

Skuggteatern Prinsgrodan med Animamundi besöker Hestra bibliotek på måndagen och Burseryds bibliotek på tisdagen. Efter föreställningen får publiken göra egna skuggfigurer.

Författaren Torsten Bengtsson kommer till Gislaveds bibliotek på måndagen för att läsa högt och berätta om sitt författarskap. Dessutom läser Johan Egerkrans ur sin nya bok Nordiska gudar.

Valfri idrott

På Gislerinken är det allmänhetens åkning en gång varje dag. Många aktiviteter ordnas på Gislebadet under veckan, bland annat tärningsspel i vattnet. Gisle sportcenter, Smålandsstenar sporthall och Anderstorps sporthall har öppet för allmänheten flera gånger under veckan för den som vill hitta på en egen aktivitet.

Lan