Tv och bildspel på vn.se

– Ulla Skoog har huvudet på skaft och en räv bakom varje öra. Och med så duktiga musiker därtill så är det är klart att det blir lyckat, sa Bertil Brodén från Orkesterföreningen när han välkomnade gästerna i foajén.

Human kommun

De två första föreställningarna var fullsatta. Över 1 000 personer har nu sett den något fördröjda nyårskonserten. Dagens föreställning var så gott som fullsatt även den och omkring 80 platser hade reserverats för de asylsökande i Smålandsstenar och Burseryd.

– Det känns väldigt bra att erbjuda detta till våra flyktingar som kommer från krig och elände. Att kunna visa att vi är en human och trevlig kommun att bo i, sa Bertil Brodén.

Annons

– Detta gör att man känner sig välkommen. Jag tycker om musik, inte minst den svenska, sa Sama Omaren från Syrien, nu boende i Burseryd.

Förväntansfulla

Det höll familjen Addas med om. Bassani och Haima med sina tre barn Saly, Diana och Sima var förväntansfulla.

– Vi vill vara en av er och därför är det bra att vi får chansen att höra lite svensk musik, sa Haima.

Musikalklassiker

Orkestern spelade under ledning av Yngve Nordström. Elever från Högskolan för scen och musik i Göteborg bjöd musikalklassiker och bakom pianot satt deras lärare, Daniel Lindén från Hillerstorp.

Ulla Skoog stod för de komiska inslagen. Med värme drev hon med allt från det småländska sinnelaget till sin egen bristande kunskap om klassiska kompositörer.

– Men en sak kan jag, och det är att lyssna, sa hon med en gest mot orkestern.