Sökandet efter 21-åriga Nathalie trappades upp ytterligare under tisdagen. Omkring hundra soldater och officerare från Ing 2 och hemvärnet kallades in i sökandet samtidigt som Missing people och polisen fortsatte med sina insatser.

Under tisdagen uppgav polisen vidare att en förundersökning gällande människorov inletts.

– Det är mest för att öppna upp för att kunna använda tvångsåtgärder, säger Maria Wiberg, förundersökningsledare.

Relaterat: Hundpatrull inkopplad i sökandet efter försvunna Nathalie

Två personer togs in till förhör, men släpptes senare under tisdagen. Ingen av dem ska vara misstänkt för det rubricerade brottet.

Varför togs dessa personer in till förhör?

– Vi vill höra personer som kan tänkas ha upplysningar eller information i ärendet, säger Maria Wiberg.

Relaterat: Akut skallgång efter 21-åriga Nathalie

Är det aktuellt att ta in fler personer till förhör?

– Det hörs folk hela tiden. Vi tar tacksamt emot uppgifter om det är någon som har sett någonting som har med försvinnandet att göra, säger Maria Wiberg.

Relaterat: Nathalies mobil spårad nära Ormaryd i söndags

Finns det någon brottsmisstänkt i fallet i nuläget?

– Nej.

Under tisdagen har sökandet koncentrerats till Eksjö, Nässjö, Ormaryd och Stensjön. Enligt polisen har signaler från Nathalies mobiltelefon kunnat registreras under lördagen och söndagen i närheten av en mobilmast i Ormaryd.

Annons

Relaterat: Mamman till försvunna Nathalie: ”Jag vill bara veta vad som har hänt”

Maria Wiberg ville i nuläget inte uppge om det pågår sökande i andra delar av landet. Inte heller om det kunnat fastslås att Nathalie gått på lokaltåget mellan Eksjö och Nässjö.

Det mesta talar för att Nathalie inte gick på tåget till Malmö, dit hon skulle ha åkt för att besöka sin bror.

Relaterat: TV: Rapport från sökinsatsen efter Nathalie: "Vi är djupt oroliga för vad som kan ha inträffat"

Det finns olika uppgifter om Nathalie hade kontakt med sin bror via sms eller telefon vid 12.00-tiden på lördagen. Vad är den rätta uppgiften?

– Det kan jag inte kommentera av utredningstekniska skäl, säger Maria Wiberg.

Detta har hänt i fallet Nathalie

Fredag: Eksjöbon Nathalie, 21, hade julfest på fredagskvällen tillsammans med ett 80-tal ar..

Detta har hänt i fallet Nathalie

Fredag: Eksjöbon Nathalie, 21, hade julfest på fredagskvällen tillsammans med ett 80-tal arbetskamrater som satt i en separat matsal. Enligt stadshotellets vd, Jonas Persson, så ska det ha varit god stämning och senare under kvällen sammanstrålade man även med andra julbordsgäster från andra företag.

Lördag: Nathalie hade telefonkontakt med sin mamma vid 09.00-tiden. Hon berättade då att hon skulle åka tåg till sin bror som bor i Malmö. Vid 12.00-tiden hade hon kontakt med sin bror. Hon ska då ha meddelat att de snart skulle ses. Det är för polisen ännu inte helt klarlagt om kontakten syskonen emellan var ett telefonsamtal eller ett sms. Då Nathalie aldrig kom fram till Malmö vände sig familjen till polisen.

Söndag: Den sista signalen av Nathalies mobiltelefon registreras via en mobilmast i närheten av Ormaryd.

Måndag: Polisen utökade sökinsatsen och gick ut med signalement på Nathalie till allmänheten för att få in tips. Under eftermiddagen drog Missing people i gång en akut skallgång i Eksjö.

Tisdag: Polisen uppger att en förundersökning om misstänkt människorov har inletts på grund av det oväntade försvinnandet. Försvarsmakten kallas in i sökinsatsen efter försvunna Nathalie. Sökandet koncentreras till Eksjö, Nässjö, Ormaryd och Stensjön.

Onsdag: Tidigt på morgonen samlades Missing People för att fortsätta skallgången efter Nathalie. Polisen inledde också sent på tisdagen med dörrknackning i Eksjö och kommer fortsätta sökandet under onsdagen.