Kommersen är redan i full gång när tidningen besöker det tolv meter stora frukt- och grönsakstältet mitt på Flanadentorget i centrum.

Dahmawand Ameen som tidigare bedrivit verksamheten i Växjö berättar att så här långt känns det riktigt bra.

– Vi har varit här i drygt två veckor nu och jag måste säga att vi blivit väldigt väl mottagna av både kunderna och kommunen säger han och fortsätter.

– Egentligen har jag bara ett stort problem. Eftersom jag bor utanför Växjö måste jag pendla två timmar varje dag och det är ganska slitigt. Om det inte hade varit så svårt att hitta en lägenhet, skulle jag och min hustru inte tveka att flytta till Värnamo.

Katarina Brun Bækken och sonen Oskar passar på att besöka frukt- och grönsakshandeln på Flanadentorget.

Katarina Brun Bækken är med sonen Oskar och tittar runt bland potatis, frukter och grönsaker, en vattenmelon fyller upp en stor del av deras korg.

– Jag tycker att det är jättetrevligt att det händer lite på torget. För mig finge det gärna vara ett myller av handlare här och helst skulle vägen som skär rakt igenom torget vara bilfri också, säger hon.

Centrumledaren Anders Wallin är mycket nöjd med att torghandeln nu kommit igång.

–Det har ju gjorts en del tappra försök tidigare, men jag tror att det är viktigt att man är uthållig, säger han.

Är det några mer handlare på gång hit?

– Vi har haft kontakt med några stycken, men för tillfället kan jag inte säga hur det blir. Nu tror och hoppas jag att det går bra för dem som redan är här, då kan det säkert bli att fler får upp ögonen och vill komma hit, säger Anders Wallin.

Annons