På onsdag kväll kan den som vill bli mer medveten om varför vi äter som vi gör ta sig till Gislaveds gymnasium, där måltidshistorikern Richard Tellström berättar om matens betydelse under olika tider och epoker.

– Han har en hel del rolig information att dela med sig av, som man kanske inte kände till sedan innan, säger Markus Elmtoft som är butiksansvarig på Ica Kvantum i Gislaved som arrangerar föreläsningen som inte är gratis.

Markus Elmtoft tror att en större medvetenhet om vad vi äter är till nytta för alla människor.

– Det strävar vi efter, att fler ska bli medvetna och börja tänka på vad de äter, säger han, men är samtidigt noga med att poängtera att det inte handlar om en hälsoföreläsning.

– Richard kommer inte med några pekpinnar, utan här handlar det mer om att han pratar om hur det ser ut idag. Man skapar ju sina egna värderingar kring maten och alla berörs av den även om man har olika inställning till den, säger Markus Elmtoft.