– De hade ju inte behövt stjäla vitvarorna. Om de hade kommit in i butiken på dagtid och frågat så hade de fått dem av mig, säger Thomas Johansson, ägare av Inges El.

Det var vid 01.17 under natten till söndagen som ett vittne såg att fyra män var på baksidan till Inges El, mitt emot stationen på Järnvägsplan.

Vittnet såg att männen bar in vitvaror i en vit skåpbil och larmade därför polisen. Vid 01.26 stoppade polisen en vit skåpbil med fyra män på Åbron i Värnamo.

I skåpbilen hittade polisen tre kylskåp och en tvättmaskin som tillhörde Inges El.

"Noll kronor i värde"

Polisen grep de fyra männen misstänkta för stöld. Sedan anhölls männen.

Annons

Men nu visar det sig att de här tjuvarna inte hade behövt komma om natten och lägga ned så mycket jobb.

– De här vitvarorna har inget värde alls, det är skrot och noll kronor i värde för mig. Det är vitvaror som vi har bytt ut hos kunder och som vi ställer utomhus på baksidan innan vi kör dem till soptippen, berättar ägaren av Inges El, Thomas Johansson.

– Om de hade kommit in i butiken på dagtid och frågat så hade de fått de här kylskåpen och tvättmaskinen av mig, lägger han till.

Oroväckande

Man har inte kunnat se att det ska finnas några tecken på att de fyra männen hade försökt bryta sig in på Inges El.

– Men samtidigt är det oroväckande att det är folk som springer här på nätterna och plockar bland grejerna. Det kan finnas risk för att det sker ett inbrott också någon gång, säger Thomas Johansson.

Männen som anhölls misstänkta för stöld är i 45-årsåldern och de är inte svenska medborgare, enligt polisen.