Om det nu undgått någon så kan vi avslöja att det är sportlov nästa vecka. Ett späckat program kan hämtas bland annat i kommunhusets reception, här, eller laddas ner från ”vaggeryd.se”.

Bland vinteraktiviteterna hittar vi skridsko. Under vardagarna är det på Movalla omväxlande med och utan klubbor i två pass. På måndag är det först utan klubbor 10–12, därefter med klubbor 14–16, för att på tisdag bli tvärtom, och så vidare. På Vaggeryds IP är det lite enklare, med ”skridskor” 10–13.

Utförsåkning i Kyllås blir det på fredag 18–23. Kommunen bjuder på resa och liftkort för de som anmält sig först. Hyra av utrustning för 90 kronor tillkommer.

— Succén från tidigare år, fotbollsturneringen för killar i Skillingaryds arena, återkommer. Men i år provar vi även med en motsvarande turnering för tjejer – I Vaggeryds sporthall på torsdag 9–17, berättar ungdomsansvariga Tommy Wallin

Annons

Turneringen för killar hålls redan på måndag 9–17. Till båda turneringarna går det att anmäla femmannalag.

Den som inte vill spela bollsport live kan vara med på torsdagens tv-spelsturnering i ”NBA2K17”. Samma tid, 16–21, gäller även för lördagens turnering i ”FIFA17”. Platsen är UC i Vaggeryd.

I det övriga utbudet ingår bowling, luftgevärsskytte, dans, schack, gympa, bad, längdskidåkning, prova-på-ridning, pyssel, bakning, bordtennis och dagläger på travskolan.

Lite extrafestligt är det på tisdag i Skillingaryds simhall, där det blir disko med Robert Persson som dj. För de yngre finns ett tidigt pass, medan de i årskurs 3–7 välkomnas på kvällen. Entrén där är 20 kronor, till skillnad från onsdagens bad i Vaggeryds simhall som är gratis.

— Och på fredag ska vi ju gå på bio. Det blir samling på ungdomskaféet, UC, i Vaggeryd klockan 14 för promenad till Folkets hus där vi tittar på norska filmen ”Marcus & Martinus – Tillsammans mot drömmen”.

Under veckan visas även Disneyfilmen ”Vaiana” och actionfilmen ”The Great Wall” med Matt Damon på Folkets hus-biografen. Föreställningarna kostar 80–100 kronor.

Ladda hem programmet här

Anmälan: uc-ug@vaggeryd.se

Så var det i fjol:

Spelade om plats på ”Wall of Fame”

Parkour, skidor eller FIFA?