Vid 17-tiden på lördagen anmäldes mannen försvunnen i byn Hå sydost om Hamneda i Ljungby kommun. Enligt polisen var mannen, som hade en sjukdomsbild, ute i skogen och gick med sina två hund vid 14.30-tiden och därefter inte kommit hem.

Polisen inledde ett stort sökpådrag på lördagen och fick då även hjälp av frivilliga som hade koll på skogen. Under natten och söndagen fortsatte man leta med full styrka. Polisen hade polispatruller, hundpatruller och helikopter på plats redan under lördagen och på söndagen fick man även hjälp av bland annat Hemvärnet och Missing People.

Sökandet pågick runt om Hå i en radie om tre kilometer från det att mannen försvann.

Vid 12.11 på söndagen meddelade polisen att mannen återfunnits vid liv. Mannen var medtagen och nedkyld och fick följa med ambulans för kontroll. Han hittades omkring en kilometer meter från sitt hem.

– Det är ganska mycket skog och ganska snårig terräng runt den här orten, säger Filip Annas på polisen.

Enligt uppgifter till Smålänningens reporter på plats så var det personer från Växjö orienteringsklubb, som hjälpte till vid sökinsatsen, som hittade mannen.

– Det stämmer att det var en orienterare som hittade honom, men jag vet inte från vilken klubb. Vi har fått väldigt fin hjälp både från Missing People och det lokala föreningslivet och det vill vi verkligen tacka för, säger Filip Annas.

Annons

Sökinsatsen kunde därmed blåsas av.

– Vi har haft många resurser på plats med bland annat hundpatruller, polisryttare och vi har även använt insatsstyrkans drönare, berättar Filip Annas, som dock inte har någon exakt siffra på hur många personer totalt som hjälpte till vid insatsen.

Enligt Smålänningens reporter på plats var omkring 30 personer från Hemvärnet och 40 från Missing People delaktiga i sökandet.