På Värnamo näringslivsgala överraskades vd:n Johnny Grauengaard totalt när Företagarna Gnosjöregionen avslöjade vem som blev årets företag i Värnamo kommun.

– Jag hade inte en aning, säger Johnny, som var passande nog var på plats för att dela ut pris till en annan pristagare.

Årets företag i Värnamo kommun.
Foto: Anette Wiik

Till tisdagens eftermiddagsfika kom nästa överraskning när Ulf Lorentszon och Filip Carlsson från Företagarna dök upp med tre stora tårtor.

– Vi vill gratulera hela företaget, förklarade Ulf.

Visar samhällsengagemang

Enligt Ulf Lorentszon handlar det mycket om känsla när årets företag ska utses, men givetvis även ekonomiskt resultat och samhällsengagemang.

På vilket sätt visar BSV samhällsengagemang?

– Vi är mycket ute på skolor och vi har tillsammans med studenter arbetat med framtidens parkeringshus i Värnamo och gestaltning av Kyrktorget. Vi vill bidra till samhällsutvecklingen och försöka göra en insats, förklarar Johnny Grauengaard.

– Jag tycker det är extra hedrande att det är ett företag som bara producerar tjänster blev årets företag, inflikar Tom Ericsson, som tillsammans med Johnny, Mikael Andersson och Mikael Rignert äger BSV.

Länsfinalen nästa

Sedan 2014 har BSV Arkitekter & Ingenjörer nästan fördubblat sin personalstyrka, men inte bara i Värnamo. BSV finns på nio platser i landet, däribland Kalmar, Jönköping, Göteborg och Borås. Man har varit delaktiga i en del uppmärksammade projekt, bland annat vann de uppdraget att rita filmbyn i Mariannelund och de fick förtroendet att rita ett framtida museum på High Chaparral.

Annons

– Det uppdraget fick vi på meriter, konstaterar Johnny.

– Vi tycker det är väldigt viktigt att framhäva duktiga företagare, säger Ulf Lorentszon.

För BSV innebär priset att de nu tävlar i företagande. Till hösten avgörs länsfinalen, och skulle de vinna den så blir det riksfinal i Stockholm senare under året.