Tommy Boman har köpt Bengt Bomans bolag Boman & Gardhage Spedition AB och Boman Express Logistics AB. Affären mellan far och son blev klar redan i januari i år och nu utökar företaget sin linjetrafik till ett flertal nya länder.

– Vi kör ju expressgods i hela Europa, men hittills har vi bara kört linjetrafik till Norge. Nu under hösten utökar vi just linjetrafiken till bland annat Polen, Tyskland, Finland och Baltikum, säger Tommy Boman, ny ägare av Boman & Gardhage Spedition AB och Boman Express Logistics AB.

Nya tjänster

Tommy Boman startade 2008 Boman Express Delivery AB. Verksamheten såldes 2013 till Boman Express Logistics AB som fram till nu har ägts av Tommys pappa Bengt Boman.

Annons

– Han har ju varit inom branschen i ungefär 30 år så han kände väl att det var dags att kliva åt sidan. Jag kommer att satsa stenhårt och utveckla det som han har gjort tidigare, säger Tommy Boman om pappa Bengt.

Med förvärvet tillkommer även nya tjänster.

– Förare behövs ju alltid, men det kommer säkert behövas någon sekreterare och även andra tjänster som dyker upp framöver, säger Tommy Boman.

Stor investering

Köpet av båda speditionsbolagen är stora investeringar och tanken är att de ska slås ihop i framtiden.

– Eftersom jag har två bröder hade ett generationsskifte där en av oss bara tar över inte varit riktigt rättvist, så det är ju ett företagsköp. Nu i början kommer det att fortsätta som två separata företag för att undvika förvirring, men senare finns det ingen anledning att ha dem var för sig när det handlar om så lika verksamheter, säger Tommy.

Hur kändes det när köpet var avklarat?

– Det handlar ju om mycket pengar, så det gör lite ont i magen ibland på kvällarna, men det är skitkul såklart så det är bara att köra på.