För fjortonde året i rad har de mest högpresterande privata bolagen i svenskt näringsliv korats till Superföretag av data- och analysföretaget Bisnode och tidningen Veckans Affärer. Bland de 728 företagen som kvalar in på listan, motsvarande runt en promille av Sveriges alla företag, finns flera från Gnosjöregionen.

Fem från Gnosjö

Fem av dessa finns i Gnosjö kommun, nämligen Axelent, Garo, Hillerstorps Special Emballage, JJS Produktion och Pulverlacken i Hillerstorp. På listan finns också Essem Design och Qtech Group i Anderstorp samt Sweasia Components i Värnamo.

– Att presentera Superföretagen är en högtidsstund för Veckans Affärer varje år. Vi lyfter tillsammans med Bisnode de företag som presterat absolut bäst, inte bara det senaste året utan fyra år i rad. Jag är personligen mycket glad över att på detta sätt kunna hylla dessa företag och de personer som arbetar där varje dag, säger Åsa Uhlin, chefredaktör på Veckans Affärer, i ett pressmeddelande.

Ökar i omsättning

För att räknas som ett superföretag måste ett antal kriterier uppfyllas. Det handlar om att öka både omsättning och vinst, samtidigt som företaget måste visa på stabilitet och långsiktighet i affären. För att komma med på listan måste kriterierna dessutom uppfyllas minst fyra år i rad.

– Vi vill hylla Sveriges hjältar, de som bygger Sverige med jobb och långsiktig värdeökning i näringslivet. Att kunna se och lyfta fram trender och statistik hjälper enskilda företag att tydligare styra och se resultat av sina satsningar, säger Per Weidenman, analytiker på Bisnode, i pressmeddelandet.

Annons

Superföretag i Gnosjöregionen

Axelent Aktiebolag, Hillerstorp

Essem Design Aktiebolag, Anderstorp

Garo Aktiebolag, G..

Superföretag i Gnosjöregionen

Axelent Aktiebolag, Hillerstorp

Essem Design Aktiebolag, Anderstorp

Garo Aktiebolag, Gnosjö

Hillerstorps Special Emballage AB, Hillerstorp

JJ:s Produktions AB, Kulltorp

Pulverlacken i Hillerstorp AB, Hillerstorp

Qtech Group AB, Anderstorp

Sweasia Components AB, Värnamo

Källa: Veckans Affärer/Bisnode