Systerbolagen Ömangruppen och Axcell Fastighetspartner flyttar samman till nya gemensamma lokaler på Silkesvägen. Båda erbjuder tjänster för fastigheter - förvaltning samt lösningar för inomhusklimat och energibesparing.

– Fördelen med att dela kontor med Ömangruppen att vi får ett starkare samarbete och mer spetskompetens i samma hus, säger Jan-Erik Andersson, filialchef på Axcell Fastighetspartner, i ett pressmeddelande.

De båda systerbolagen delar redan kontor på flera orter, vilket har lagt grunden för ett starkt samarbete.

– Axcell har växt från två till fem medarbetare i Värnamoområdet under det senaste året och de nya lokalerna blir mer ändamålsenliga för vår verksamhet. Och det känns extra kul att flytta in i Nyfosas lokaler eftersom de är en ny kund till oss, säger Jan-Erik Andersson.

– Vi har många nya avtalskunder i Värnamo och ser stor potential för att fortsätta växa i området och anställa fler tekniker, tillägger Richard Liv, filialchef på Ömangruppen.

Bilinredning växer

Mikael Severinssons företag inreder transportbilar och delar lokaler med BOB System på Silkesvägen.
Foto: privat

Bilinredningsföretaget BOB System, som säljer bilinredningar, flyttade till nya lokaler på Silkesvägen tidigare i år. Nu har även Mikael Severinsson och hans företag BOB Transportbil center flyttat in i samma lokaler.

Nytillskottet kompletterar genom att rita bilinredningar anpassade för kundens behov och sedan installera inredningen i fordonet.

– Vi siktar på flera arbetstillfällen inom lager och montering, vi hoppas växa på samma framgångsrika sätt som BOB System, säger Mikael Severinsson i ett pressmeddelande.

Annons

– Vi känner inte av någon lågkonjuktur, möjligen lite mycket snack om bilskatter som påverkat bilförsäljningen och i förlängningen oss. Men med vår nya webbshop och monteringshall tror vi att vi kan locka många kunder.

BOB System tillverkar inredningar för arbetsfordon.
Foto: privat

Väskföretag lämnar

Ett företag som försvunnit från Silkesvägen är väskföretaget BM Design. Sedan starten 2008 har bolaget omsatt cirka 4 miljoner väskor, men i samband med en företagsaffär flyttade man. Bolaget har gått samman med Sajaco AB och norska Janic & Carlo A/S.

Huvudkontor och lager har flyttat till Stockholm, men tre anställda finns kvar i Värnamo för att sköta ekonomi, IT och produktutveckling.

Fyra tidigare medarbetare har fått andra anställningar, meddelar bolaget.